trende
trende

Sprey Poliüretan Köpük

14.02.2024
662
Sprey Poliüretan Köpük

Sprey Poliüretan Köpük

Sprey poliüretan köpük veya SPF, yüksek basınçlı makine ekipmanları desteğiyle yüzeye sprey uygulama yöntemiyle püskürtülebilen Poliüretan esaslı izolasyon malzemeleridir. Püskürtme işleminden sonra saniyeler içerisinde sprey poliüretan kolaylıkla köpük şeklini alabilir ve izolasyon açısından etkili hale gelebilir. Sprey poliüretan köpük, enerji tasarrufu sağlayarak binaların çevresel etkisini en aza indirdiği için dünyada en hızlı gelişen bina yalıtım malzemelerinden biri haline gelmiştir. Sprey poliüretan köpükler binaların temelden çatıya kadar her yerinde yer almakla birlikte aşağıdaki örneklerde izolasyon işlemlerinde de kullanılabilmektedir.

Püskürterek uygulanan hücresel bir plastik olan sprey poliüretan köpük uygulaması, köpük oluşturmak için kimyasalların karıştırılmasıyla yapılır. Bu kimyasallar çok hızlı reaksiyona girerek temas halinde genişleyerek yalıtkan, hava sızdırmazlığı sağlayan ve nem bariyeri sağlayan köpük oluşturur. SPF, doğru şekilde uygulandığında duvarlarda, köşelerde ve konturlu yüzeylerde sürekli bir bariyer oluşturur. Isı transferine çok iyi direnç gösterir ve çatlaklar, dikişler ve derzlerden istenmeyen hava sızmasını azaltmak için etkili bir çözümdür.

Aşağıdaki örneklerde sprey poliüretan köpükler binanın temelden çatıya kadar her yerinde izolasyon amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Sprey Poliüretan köpükler inşaat sektöründe geniş alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

  • Endüstriyel çatı yalıtımı
  • Trapez sac ve ters tavan izolasyonu
  • Deniz araçları izolasyonu
  • Hayvan barınağı izolasyonu
  • Soğuk hava deposu izolasyonu
  • Boru izolasyonu
  • Tank – silo izolasyonu
  • Çatı izolasyonu
  • Teras izolasyonu
  • Bina temelinin beton levha izolasyonu
  • Ara katman yalıtımı
  • Dış cephe yalıtımı

Sprey Poliüretan Köpük Nasıl Uygulanır?

Sprey poliüretan köpük uygulamaları, Poliol ve İzosiyanat karışımının yüksek basınçta hacimce 1:1 oranında üretilmesiyle yüzeye püskürtülerek uygulanabilen köpüklerdir. Uygulama işlemi sırasında malzemenin iyice karışıp aktarıma hazır hale gelebilmesi için, reaksiyonun hızlanarak akmaması veya damlamaması için yüzeye uygulandığında hortum sıcaklığının 40-50 C’ye kadar çıkması gerekir. Ayrıca sprey poliüretan köpük uygulaması astar uygulaması desteği olmadan beton, ahşap, metal gibi yüzeylere rahatlıkla yapıştırılabilmektedir. Uygulamalar 2-3 cm’lik ince katlar halinde yapılmakta olup, istenilen kalınlığa göre kat sayısı ayarlanabilmektedir.

Sprey poliüretan köpük uygulamasının sıklıkla tercih edilmesinin temel nedenlerinden biri sprey uygulamasıyla geniş alanlara kısa sürede ısı yalıtımı sağlamasıdır. Ayrıca istenilen yüzeylerin yalıtılmasını sağlar ve diğer yalıtım malzemelerine göre ayırt edici özelliği olan ısı köprülerini ortadan kaldırır. Sprey poliüretan köpük fiyatları kimyasal hammadde fiyatlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Kullanım alanına göre sprey köpüğün yoğunluğuna en uygun olanı seçmek optimum maliyet açısından uygun olacaktır. Yoğunluk arttıkça metrekareye uygulanan malzeme miktarı artacak ve bu da maliyetin artmasına neden olacaktır.

Poliüretan Köpük Uygulama Özellikleri

Sprey poliüretan köpük uygulanarak yapılan sprey izolasyonlar birkaç yıldır popülerlik kazanmaktadır. Poliüretan köpüğün avantajlarını ve dezavantajlarını, polistiren ve yün rekabetini görebilirsiniz. Temelden çatıya kadar evin pek çok yeri püskürtme yöntemiyle yalıtılabiliyor. Bu en hızlı yalıtım yöntemlerinden biridir. Poliüretan püskürtme teknolojisi, püskürtme poliüretan köpüğün (SPF) yanı sıra püskürtmeli kompozit sistemlerin ve püskürtme elastomerlerinin temelini oluşturur. Tüm bu teknolojilerde, hızlı reaksiyon süreleri ve PU malzemenin mükemmel dağılımını sağlamak için poliüretan bileşenler karıştırılır ve aynı anda püskürtülür.

Sert poliüretan köpük, iki kimyasal ürün, bir diizosiyanat ve bir poliol, uygun katalizörler ve aktivatörlerin varlığında karıştırıldığında elde edilir. İnşaat sektöründe ısı yalıtımı için sert sprey köpüğün uygulanmasında karıştırma, püskürtme tabancasında bulunan küçük bir boşlukta gerçekleşir. Bileşenler karıştırıldıktan sonra reaksiyon sırasında açığa çıkan ısı, karışımın sıvı haldeki bileşenlerin hacminin yaklaşık 30 katı hacimde köpüğe dönüşmesine neden olan genleşme maddesini buharlaştırmak için kullanılır .

Teklif Formu

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Fatih Akkaya
    Fatih Akkaya
    Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?